16.3 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 8:32

Control la Centrul de la Romexpo. Ce au pățit medicii care au greșit vaccinul

spot_img

Centrul de Vaccinare deschis la Romexpo a fost sancționat cu 20.000 de lei, iar medicul coordonator și asistentul medical au primit fiecare câte o amendă în valoare de 2.000 de lei, după ce tânărul din Capitală, imunizat inițial cu Pfizer, a primit la rapel Moderna.

O echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a municipiului București a făcut, în 17 martie, un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din București după ce Alin Alexandru Ionescu a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de-a doua doză.

“În urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP București au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru, iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței)”, a anunțat, joi, Ministerul Sănătății.

Astfel, au fost date trei amenzi, cea mai mare, în valoare de 20.000 de lei, pentru Centrul de vaccinare, aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman „pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna.

O altă sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru și neinstruirea personalului. Tot cu 20.000 de lei a fost sancționat și asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru.

Un bucureștean, vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer: “Îmi faceti și AstraZeneca pentru o comparație completă?” Medicii și-au cerut scuze. Valeriu Gheorghiță l-a sunat