12.1 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024 - 2:53
No menu items!

CONTROL la 17 ministere. Ministerul de Finanțe verifică bugetele

spot_img

Ministerul de Finanțe a comunicat, marți, că a început acțiuni de control la 17 ministere, nu doar la Ministerul Muncii, așa cum afirma, luni, ministrul interimar Raluca Turcan.

„Acțiunea de inspecție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost demarată în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acțiuni de verificare. Controalele sunt prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021”, se arată într-un comunicat al MFP. 

Acțiunile de inspecție vizează aspectele privind controlul intern/managerial și controlul financiar preventiv, ca urmare a indiciilor de abateri de la legalitate identificate la nivelul MF, mai precizează instituția.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, exclusă din noul guvern, a lansat, luni, un atac dur la adresa conducerii PNL, susținând că România nu va mai avea bani de pensii și alocații, pentru că au fost luați de premierul Cîțu, la rectificarea bugetară. După o jumătate de oră de la acest mesaj, Turcan a anunțat că Florin Cîțu i-a ttrimis controlul la ministerul Muncii.

E. Stan