11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 23:48
No menu items!

Contestat de revoluționarii pe care-i conduce onorific UPDATE

spot_img

Un grup de revoluţionari de la Blocul Naţional al Revoluţionarilor (BNR) protestează luni în faţa sediului central al PSD, principala revendicare fiind acordarea indemnizaţiilor şi respectarea Legii 341/2004.

Cei 30 de revoluţionari au scandat lozinci prin care au cerut respectarea Constituţiei, dar şi demisia din PSD a preşedintelui de onoare, Ion Iliescu, şi a şefului Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Sorin Meşter.

După aproximativ o jumătate de oră, fostul şef de stat a ieşit din sediul partidului şi s-a deplasat în mijlocul acestora. Au urmat discuţii tensionate între Ion Iliescu şi protestatari, revoluţionarii aducându-i acestuia mai multe acuzaţii la care au primit şi răspuns.

Printre altele, preşedintele de onoare al PSD le-a spus revoluţionarilor că fosta guvernare PDL este responsabilă de faptul că aceştia nu şi-au primit banii cuveniţi şi a adăugat că în perioada mandatului său a făcut tot posibilul pentru drepturile celor care au luptat în decembrie ’89.

„Acum Guvernul caută soluţii, dar nu are prevederi bugetare pe acest an”, le-a spus Iliescu protestatarilor.

Discuţiile între Ion Iliescu şi cei de la BNR nu au părut să se termine cu vreun rezultat şi după retragerea liderului PSD aceştia au continuat să strige în faţa sediului partidului lozinci împotriva acestuia şi a formaţiunii din care acesta face parte.

Istoria relațiilor PDS cu Blocul Național al Revoluționarilor, condus de altfel de membrul PSD Dorin Maior Lazăr, este complicată. BNR a fost foarte activ în timpul protestelor din ianuarie 2012 din Piața Universității. În mai 2012 Ion Iliescu fusese ales președinte onorific al Blocului Național al Revoluționarilor.

După referendum pentru înlăturarea lui Traian Băsescu de la președinție, Federaţia Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, care are în componenţa sa un număr de 133 de Asociaţii de Revoluţionari, reprezentată legal de Dorin Maior Lazăr, a depus o plângere împotriva președintelui suspendat la biroul Procurorului General Laura Codruţa Kovesi, acuzându-l de „fapte săvârşite împotriva poporului român”.

UPDATE ora 12.30

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că PDL a dat mii de certificate de revoluţionar false.

El a afirmat că secretariatul de stat pentru revoluţionari trebuie să facă ordine şi să anuleze miile de certificate false pe care PDL le-a eliberat în speranţa că va avea sprijin de stradă şi că se va folosi aceşti oameni în bătălia politică.

El a adăugat că în raportul care va marca cinci luni de mandat în fruntea Guvernului va evidenţia cele 15 „bombe cu ceas” moştenite de la PDL. Premierul a mai adăugat că au fost descoperite găuri negre dincolo de cele mai negre aşteptări şi că protestul revoluţionarilor este rezultatul anterioarelor guvernări.

(S.S.)