17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 21:02
No menu items!

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care Dalli Production preia fabrica de detergenţi din Timișoara de la P&G

spot_img

Achiziția nu duce la crearea unei poziții dominante

 dalli

Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat concentrarea economică prin care SC Dalli Production Romania SRL preia toate activele Fabricii de Producție de detergenţi de la Timișoara de la SC Detergenți SA, parte a grupului Procter&Gamble.

”Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că această tranzacţie nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei, prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate”, potrivit unui comunicat al instituției.

Grupul Dalli, cu capital german, este prezent la nivel european în sectorul fabricării produselor pentru îngrijirea locuinței și de îngrijire personală, în principal pentru mărci private ale retailerilor și pentru producători de marcă. Principalii clienți sunt Lidl și DM Drogerie Markt.

Fabrica de la Timișoara produce detergenți de rufe, produse pentru îngrijirea țesăturilor și detergent de vase.

Tranzacția a fost anunțată în noiembrie 2014. Dalli va mai produce mărcile de detergenţi ale P&G pentru încă trei ani. P&G produce la Timişoara detergenţi pentru rufe sub bradurile Ariel, Tide şi Bonux, dar şi detergent de vase Fairy, pe care le livra atât pe plan local, cât şi la export, în ţările din regiune.

Procter & Gamble a achiziționat fabrica de detergenţi şi înălbitori Detergenţi SA Timişoara în 1995. Dalli Group produce detergenţi de rufe, de vase şi produse cosmetice sub marcă privată în şapte fabrici situate în Germania, Olanda, Spania şi Austria.