29.5 C
București
duminică, 23 iunie 2024 - 13:03
No menu items!

Congres PMP. Cu cine va face alianțe politice partidul de suflet al lui Băsescu

spot_img

Congresul Partidului Mișcarea Populară, înființat de Traian Băsescu, a avut, sâmbătă, un congres extraordinar, sub sloganul „Drepta aduce schimbarea”. alături de liderii PMP au ținut discursuri și au participat la Congres Forța dreptei cu Ludovic Orban, PNȚ-Iuliu Mihalache, dar și reprezentanți ai USR care critică actuala conducere a formațiunii.

Toți liderii politici de dreapta susțin că trebuie să facă front comun împotriva actualei coaliții PSD-PNL. 

„Împreuna putem răsturna carul cel mare. Exact ca Goliat, care a luat o piatra în cap de la David, la fel și noi putem să îngenunchem aceasta struțo-cămilă care a îngenuncheat România”, a strigat, de la tribună, liderul Fortei Dreptei, fostul președinte PNL, Ludovic Orban.

Eugen Tomac a vorbit despre alianța politică a partidelor de drepta, pentru anul electoral 2024, afirmând că se află în negocieri în vederea realizării fuziunii cu USR, Forța Dreptei și PNȚCD.

„Le mulțumesc liderilor USR și Forța Dreptei pentru că au fost alături de noi. Nu întâmplător am invitat reprezentații Partidului Național Țărănesc, Maniu și Mihalache pentru ca acest nucleu serios de oameni reprezinta adevărata fibra a PNȚC, a celor care au plătit pentru  convingerile pe care le-au avut…Mă bucur că se alătură Partidului Mișcarea Populară și vom avea acest subiect pe ordinea de zi a primului Consiliu Executiv Național. Marinică Cazacu va fi în viitoare conducere PMP, pentru că împreună cu partidul Ialomițenilor, va veni în PMP”, a declarat Eugen Tomac.

Cu Eugen Tomac președinte și fără „locomotiva” Traian Băsescu, care a înființat acest partid, PMP nu a intrat, în 2020, în Parlament, deoarece nu a strâns suficiente voturi pentru a trece pragul electoral. Nici în 2024 nu au prea multe șanse, astfel că o alianță cu alte partide mici este posibil să le aducă intrarea în Legislativ.

M. Nedelcu