6.9 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 2:13
No menu items!

Conflict Rusia – Japonia. Kremlinul a interzis accesul premierului nipon în Rusia

spot_img

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat, miercuri, sancțiuni împotriva a 63 de oficiali, jurnaliști și profesori japonezi pentru că s-au angajat în ceea ce a numit „retorică inacceptabilă” împotriva Moscovei, transmite Reuters.

Cap de listă este premierul japonez Fumio Kishida, dar și alți oficiali, printre care ministrul de Externe Yoshimasa Hayashi și ministrul Apărării Nobuo Kishi și membri ai Parlamentului.

”Administraţia lui Fumio Kishida a lansat o campanie anti-rusă fără precedent, permite o retorică inacceptabilă împotriva Federaţiei Ruse, inclusiv calomnie şi ameninţări directe”, a anunţat Ministerul de Externe al Rusiei într-un comunicat, citat de RIA.

Sancțiunile le interzic persoanelor vizate să intre în Rusia pe termen nelimitat, a precizat ministerul.

De la invazia Rusiei în Ucraina, Japonia s-a aliniat țărilor care au impus sancțiuni administrației de la Kremlin, inclusiv îngheţarea unor bunuri ale preşedintelui rus Vladimir Putin şi ale membrilor familiei sale. În plus, săptămâna trecută, Japonia a început exerciții navale comune cu SUA,  în apropierea graniţelor de est ale Rusiei.

E. Stan