13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:11
No menu items!

Conducerea Romsilva a fost schimbată

spot_img

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a aprobat, joi, revocarea președintelui Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Ilie Mihalache, precum și a altor 4 membri ai Consiliului.

Decizia a fost luată pentru două motive – calitatea de inculpat a directorului Romsilva într-un dosar  penal, încă din ianuarie 2015 și blocajul licitațiilor de masă lemnoasă din decembrie 2015.

În ceea ce privește decizia pentru ceilalți patru membri revocați, motivația o constituie încălcarea principiilor de bună guvernanță, prin faptul că aceștia au deținut, concomitent, în cadrul RNP, atât funcție de decizie, cât și funcție de execuție. Conform unui comunicat de presă, s-a considerat că deciziile CA sunt „lipsite de imparțialitate și independență, având în vedere faptul că cei patru membri sunt personal executiv în subordinea directorului general al RNP Romsilva”.

Consiliul de Administrație al Romsilva este format din șapte membri. După revocarea șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, la mijlocul lunii ianuarie 2016, în CA au rămas următorii membri, conform site-ului instituției: Răsvan Ilie Dumitru (reprezentant Ministerul Finanțelor Publice), Viorel-Gheorghe Marinescu (specialist în silvicultură), Sorin Ciobanu (specialist în silvicultură), Gică Duță (specialist în silvicultură), Armand Chiriloiu (specialist în silvicultură) și Ecaterina Kacso (specialist economist).

A. Maghiar