13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:08
No menu items!

Conducerea ASF, chemată în Parlament după explozia prețurilor RCA

spot_img

Grupul parlamentar al USR va adresa conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) o solicitare pentru a veni la Parlament pe tema poliţelor RCA, a declarat, miercuri, senatorul Anca Dragu.

„Astăzi am discutat deja cu colegii mei şi noi am mai cerut ca ASF să vină să discutăm. Nu se întâmpla acest lucru”, a declarat Anca Dragu.

Potrivit ei, „aceste numiri politice de fapt îi şi protejează pe cei care conduc această instituţie”.

„Dar vom insista ca ASF să vină şi să dea socoteală, să explice ceea ce face, de fapt ceea ce nu se întâmplă, pentru că e clar că nu şi-au făcut treaba în ceea ce priveşte supravegherea pieţei de asigurări”, a adăugat Anca Dragu.

În ceea ce priveşte noua majorare cu 40% a poliţelor RCA, Anca Dragu a opinat că aceasta arată, cu siguranţă, că situaţia în piaţă este una dificilă, mai ales pentru marii jucători din RCA.

„Ăsta este mesajul pe care noi putem să-l înţelegem ca simpli cetăţeni, dar această piaţă are un reglementator şi supraveghetor. Acesta este ASF şi trebuie să vină şi să explice ce se întâmplă, nu să ne dăm noi cu părerea din afară”, a transmis ea.

Tarifele de referință pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto RCA, publicate, marți, de Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF, cresc semnificativ față de februarie 2022. Posesorii de autoturisme din toate categoriile de vârstă și indiferent de puterea mașinii pe care o au vor trebui să plătească mai mult pentru asigurarea obligatorie.

                                                                                                                 Adina Silav