15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:23
No menu items!

Condamnat pe viață pentru uciderea surorii

spot_img

Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi de uciderea tinerei, care a fost găsită moartă în luna mai 2012, într-o zonă pustie, între localităţile Lumina şi Năvodari, au fost condamaţi definitiv la închisoare pe viaţă, joi, de Curtea de Apel Constanţa

Lara_Saban_

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au judecat, joi, apelul depus de Gilberto Şaban şi George Davidescu împotriva sentinţei date în aprilie 2013 de Tribunalul Constanţa, prin care cei doi erau condamnaţi la închisoare pe viaţă. Deşi magistraţii au schimbat încadrarea juridică a faptelor, i-au condamnat pe cei doi la închisoare pe viaţă, pentru omor calificat, conform mediafax. De asemenea, atât Şaban cât şi Davidescu au mai fost condamnaţi la câte 7 ani de închisoare pentru tâlhărie, dar, prin contopirea celor două pedepse, a fost păstrată pedeapsa cea mai grea.

Sentinţa Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Totodată, Şaban şi Davidescu au fost obligaţi, în solidar, la plata sumei de 400.000 de lei către Alya, fata Larei Şaban şi a lui Ekrem Eray, născută în 2009 în Istanbul, cu titlu de daune morale.

În 13 septembrie 2012, fratele Larei Şaban, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul celor doi din copilărie, George Davidescu, suspecţi în cazul uciderii tinerei, au fost trimişi în judecată de procurorii Pachetului Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi de tâlhărie.

Potrivit rechizitoriului, Lara Şaban a ajuns în Constanţa, în 27 aprilie 2012, împreună cu fiica sa de patru ani şi cu bona acesteia, la bordul unui avion particular. Ea locuia în Turcia de aproximativ şapte ani şi avea o relaţie de concubinaj cu un om de afaceri cu o situaţie financiară bună.

În Constanţa, tânăra avea două imobile, o vilă şi un apartament, iar pentru deplasare avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera, înmatriculat în Turcia, în valoare de aproximativ 350.000 de euro.

La venirea în România, Lara Şaban avea asupra sa peste 125.000 de dolari, bani cu care intenţiona să cumpere un apartament în municipiul Constanţa. Lara Șaban i-a spus fratelui ei, Gilberto despre posibila achiziție și au stabilit ca el să caute locația potrivită.

A doua zi după-amiază, Gilberto şi-a chemat sora să vadă un apartament aflat la aproximativ 500 de metri de apartamentul Larei.
La scurt timp de la intrarea Larei în apartament, cei doi inculpaţi au încercat să o tâlhărească, crezând că avea în poşetă banii pentru achiziţionarea locuinţei. Deoarece Lara a opus rezistenţă, a fost lovită în faţă, căzând pe holul locuinţei, în apropierea uşii de intrare în baie, moment în care Davidescu a lovit-o cu un corp dur în frunte.

După decesul victimei, cei doi au luat banii pe care Lara îi avea asupra ei, precum şi telefoanele mobile şi celelalte bunuri personale ale acesteia.

După uciderea tinerei, cei doi au mers la mai multe magazine din Constanţa, de unde au cumpărat o drujbă şi uleiul necesar funcţionării acesteia, saci de polietilenă, bandă adezivă, mănuşi, produse de curăţenie şi saci menajeri, după care au revenit la apartamentul în care a fost comis omorul. Aici, ei au început să ambaleze cadavrul, iar în timpul acestor operaţiuni Gilberto a fost sunat de către mama sa, care i-a spus că Lara dispăruse şi că fusese anunţată Poliţia.

Acest fapt i-a împiedicat pe Şaban şi Davidescu să ducă la bun sfârşit planul de a tranşa cadavrul şi i-a determinat să se grăbească. Astfel, Gilberto a împrumutat un autoturism de la o cunoştinţă, iar cei doi au pus cadavrul pe bancheta din spate, împreună cu sacii menajeri conţinând mocheta şi poşeta victimei şi au mers în comuna Lumina. Ei au abandonat cadavrul pe marginea DJ226, lângă liziera dintre oraşul Năvodari şi comuna Lumina, după care au revenit în Constanţa.

Trupul Larei Şaban a fost găsit în 29 mai 2012, în liziera situată între localităţile Lumina şi Năvodari, într-o zonă cu vegetaţie deasă, formată din arbuşti, ambalat în mai mulţi saci legaţi cu bandă adezivă. Necropsia a indicat că moartea victimei a fost violentă şi a fost determinată de un traumatism cranio-cerebral cu fractură cominutivă a oaselor craniului.

S.M.