23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:42
No menu items!

Condamnări definitive în Dosarul Microsoft. Pedepse majorate, dar tot mici

spot_img

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat, marți, definitiv sentința de condamnare în dosarul Microsoft, majorând pedepsele lui Dumitru Nicolae (Niro), Dorin Cocoş, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan „Pinalti”.

Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 4 luni, fostul ministru al comunicațiilor, Gabriel Sandu, la 3 ani, iar fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, la 6 ani. Înalta Curte a majorat astfel pedepsele dispuse în prima instanţă, cea mai grea sentinţă, de 6 ani de inchisoare, fiind pronunţată în cazul lui „Pinalti”.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la 2,4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul Microsoft, pedeapsa fiind majorată de la 1,6 ani cu suspendare, dispusă iniţial. Nicolae Dumitru va fi încarcerat după ce documentele vor fi transmise de către instanţă poliţiei.

De asemenea, instanţa a dispus ca acesta să plătească statului peste două milioane de dolari şi un milion de euro.

La ultimul termen de judecată, avocatul omului de afaceri a cerut judecătorilor să dispună o pedepasă cu suspendare. „Regret profund pentru comiterea faptelor (…) Am doi băieţi de 25 şi 26 de ani”, le-a spus judecătorilor plângând Nicolae Dumitru.

Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani de închisoare, Dorin Cocoş la 2,4 ani şi Gheorghe Ştefan la şase ani de detenţie, în timp de omul de afaceri Nicoale Dumitru a primit o pedeapsă de 2,4 ani. Toate pedepsele vor fi executate, decizia fiind definitivă.

Andrei Tudor