16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:36
No menu items!

Concursurile școlare sunt afaceri penale

spot_img

Evaziune fiscală și delapidare sunt principalele acuzații dintr-un dosar deschis de polițiști pe numele mai multor firme care organizează concursuri școlare

copil-la-scoala

Poliţiştii fac 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, într-un dosar în care este vizată fundaţia care organizează concursul şcolar „Evaluare în educaţie”. Acuzațiile sunt de delapidare şi evaziune fiscală, prejudiciul estimat până acum de anchetatori fiind de peste 9 milioane de lei.

Concursurile școlare organizate sub numele de „Evaluare în Educație” au fost scoase, din 2013, de pe lista avizată de minister, deși tot Ministerul Educației dăduse un aviz scris. Oficialii au motivat că zeci de mii de părinți din toată țara și-au înscris copiii la aceste evaluări, așa că școlile le-au organizat în continuare. Fiecare copil înscris a plătit câte 20 de lei pentru un concurs.

Alte concursuri avizate de minister sunt gratuite, iar specialiștii în educație spun că cele cu taxă nu au nicio relevanță în plus. Administratorii firmelor care stau în spatele acestor fundații încasează, însă, milioane de euro anual din organizarea concursurilor.

S.M.