5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:25
No menu items!

Cel mai securizat telefon din lume

spot_img

Compania Lockphone se laudă că sistemul de criptare este de patru ori mai bun decât al iPhone 6

lockphone

Producătorii de smartphone-uri lansează o mulțime de dispozitive cu sisteme de confidențialitate în încercarea de a profita de teama utilizatorilor de a nu fi spionați de instituțiile din țările lor.

Anul trecut am asistat la unele dintre cele mai mari atacuri cibernetice din istorie, de la Sony Pictures Entertainment, la banca americană de investiții JP Morgan. În același timp, în urma dezvăluirilor fostului angajat al Agenției Naționale de Securitate (NSA), Edward Snowden, despre activitățile de supraveghere ale SUA,
cetățenii și companiile sunt îngrijorați că guvernele îi spionează.

Una dintre companiile de IT care profită de acest val uriaș de panică este Lockphone, din Hong Kong. Aceasta a prezentat, la ediția din acest an a la Mobile World Congress din Barcelona, un smartphone de 5,5 inci. Acesta, denumit Lockphone, folosește sistemul de operare Android, iar comunicarea prin SM sau email este foarte bine criptată, de patru ori mai bine decât o face sistemul implementat pe iPhone 6. Din păcate, criptarea funcționează doar între două telefoane Lockphone.

Lucian Mera