8.3 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 13:02
No menu items!

Concursul pentru profesori necalificaţi, organizat în secret

spot_img

Concursul pentru ocuparea posturilor de profesori necalificaţi a fost organizat “în secret” anul acesta, în Bucureşti. Cei care nu au apucat să se înscrie la examen cred că inspectoratul a dorit ca la concurs să participe doar “anumite persoane”.

Dincolo de rezultatele slabe, circa 100 de note sub 5 (având în vedere că au fost înscrişi aproximativ 200 de candidaţi), concursul organizat de inspectoratele şcolare a dat naştere şi unui mare scandal.

Multe persoane interesate să ocupe unul dintre posturi au reclamat faptul că data concursului nu a fost făcută public. Inspectoratul Şcolar al Sectorului 3, spre exemplu, nu a publicat pe site-ul propriu data concursului, deşi metodologia precizează că acest lucru este obligatoriu. Mai mult, numeroşi  candidaţi susţin că, deşi i-au întrebat cu doar câteva zile înaintea examenului scris, reprezentanţii Inspectoratului le-au spus că nu se ştie data concursului.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) recunosc, pentru reporterul “Sursa zilei” slaba organizare a concursului, dar spun că cei interesaţi cu adevărat s-au înscris. “Au apărut aceste probleme pentru că metodologia a fost publicată cu întârziere, cu doar câteva zile înaintea concursului. Totuşi, dacă vrei cu adevărat să ocupi un post, te interesezi în fiecare zi. Cei care au dorit cu adevărat s-au înscris la concurs. Anunţul trebuia publicat pe site, dar în anii anteriori metodologia nu a apărut atât de târziu. În anii anteriori s-a mers pe aceeaşi metodologie. Nu este însă un motiv să spunem că această situaţie a fost creată intenţionat pentru a se înscrie la examen doar cine trebuie. În învăţământul primar vom avea 50 de profesori necalificaţi, dar şi aceştia sunt în curs să-şi termine studiile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.(Laurenţiu Muşoiu)