16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:56
No menu items!

Concursul EUROVISION 2015 va avea loc la Viena pe 23 mai

spot_img

Finala celei de-a 60-a ediţii a concursului Eurovision va avea loc sâmbătă 23 mai, în timp ce semifinalele vor avea loc marţi, 19 mai, respectiv joi, 21 mai

  eurovision

Oraşul Viena a fost ales de televiziunea publică austriacă ORF pentru a găzdui ediţia de anul viitor a concursului Eurovision, care va avea loc la Wiener Stadthalle pe 23 mai 2015, a anunţat miercuri directorul ORF într-un comunicat.

Capitala austriacă a concurat pentru a deveni gazda evenimentului cu oraşele Graz şi Innsbruck.

„Viena se află în centrul Europei, a găzduit numeroase evenimente mari şi deţine în mod natural, în calitate de capitală, vocaţia de a organiza concursul Eurovision pentru întreaga ţară”, a declarat directorul ORF, Alexander Wrabetz.

Graţie Conchitei Wurst, travestitul cu barbă care a câştigat concursul Eurovision din acest an cu piesa „Rise like a Phoenix”, Austria a obţinut dreptul de a organiza evenimentul de anul următor.

Finala celei de-a 60-a ediţii a concursului Eurovision va avea loc sâmbătă 23 mai, în timp ce semifinalele vor avea loc marţi, 19 mai, respectiv joi, 21 mai, a precizat ORF.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

 

C.A.