22.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 17:37
No menu items!

Avram Iancu a început traversarea Canalului Mânecii

spot_img

Antrenorul înotătorului român Avram Iancu a estimat că acesta ar putea finaliza cursa în lungime de 40 de kilometri în circa 15 ore

avram iancu

Sportivul Avram Iancu, de 38 de ani, a început joi dimineața traversarea înot a Canalului Mânecii, între coasta britanică și cea franceză. Antrenorul înotătorului român a estimat că acesta ar putea finaliza cursa în lungime de 40 de kilometri în circa 15 ore.

Hunedoreanu a început traversarea din zona Dover (sud-estul Marii Britanii), de pe plaja Shakespeare Beach, și este asistat din barca ”Louise Jane” de antrenorul său, Ioan Cordea, de pilotul Andy King și de o echipă a publicației românești ”Anunțul de UK”, care transmite evenimentul sub formă ”live text”.

Potrivit sursei citate, valurile sunt „puțin cam mari”, motiv pentru care antrenorul și pilotul navei au apreciat că traversarea Canalului Mânecii ar putea dura circa 15 ore.

Traversarea se va face doar în slip și cu o cască pe cap, nefiind permisă folosirea costumului de neopren. Înotătorul ar trebui să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanță față de malul englez.

De profesie bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroșani, Avram Iancu își dorește să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii.

D.M.