15.4 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 7:11
No menu items!

Concurs pentru adolescenții care vor să se implice în viitorul orașelor

spot_img

Adolescenţii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani pot participa, luna aceasta, la un concus legat de viitorul oraşelor, îmai ales în contextul în care întreaga Uniune Europeană este preocupată de impactul pe care îl au marile aglomerări urbane asupra planetei.

Proiectul Teens for Green Cities al Asociaţiei Pur şi simplu Verde își propune implicarea adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani în dezbaterea publică și creșterea gradului de conștientizare în rândul acestora, în legătură cu viitorul zonelor de locuit și cu schimbările care trebuie făcute.

În ciuda faptului că în statele europene voluntariatul și implicarea civică au devenit parte din viața de zi cu zi, în România acest lucru nu se întâmplă încă, iar un studiu recent, realizat de Fundația Friedrich Ebert, a arătat că 80% dintre tineri nu au participat niciodată la acțiuni de voluntariat sau mobilizare civică.

Scopul proiectului Teens For Green Cities este să demareze o schimbare din acest punct de vedere, iar grupul țintă îl reprezintă tinerii care trăiesc în mediul urban, indiferent de dimensiunea orașului.

Tinerii cu reședința în România se vor putea înscrie în concurs, cu meme-uri, story-uri și video-uri ce vor fi postate în social media, având ca tematică viitorul verde al orașului lor. Un juriu de specialitate va evalua ulterior din punct de vedere al creativității, impactului postării, capacității de comunicare și de înțelegere a subiectului. Câștigătorii concursului vor primi un laptop, o tabletă și telefon mobil. Ideile câştigătorilor vor fi incluse într-o broşură şi analizate împreună cu autorităţi şi specialişti.

Emanuel Stan