8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:36
No menu items!

Conchita Wurst va cânta pentru Ban Ki-moon la Viena

spot_img

Solistul și Ban Ki-moon vor rosti discursuri pentru promovarea toleranței și a drepturilor homosexualilor

Conchita-Wurst

Conchita Wurst, travestitul austriac câștigător al concursului Eurovision 2014 care a făcut primii pași joi seară pe scena cabaretului Crazy Horse din Paris (unde va fi guest star între 9 și 15 noiembrie), va cânta pe 3 noiembrie la Viena în fața secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, a anunțat vineri organizația citată de 20minutes.ch, informează Agerpres.

Solistul de 25 de ani, care va cânta la sediul ONU din capitala Austriei, și Ban Ki-moon vor rosti discursuri pentru promovarea toleranței și a drepturilor homosexualilor.

De la victoria în concursul Eurovision, Conchita Wurst a avut numeroase apariții și luări de poziție împotriva discriminărilor legate de orientarea sexuală. La începutul lunii octombrie a cântat la Bruxelles, în fața Parlamentului European, la invitația deputaților din cinci grupuri parlamentare.

„În lumea mea, orientarea sexuală, culoarea pielii sau religia nu sunt lucruri importante. Acest lucru privește ființa umană, nu societatea”, a declarat joi seară AFP, la Crazy Horse, Thomas Neuwirth (alias Conchita Wurst). După spectacolele de la cabaretul parizian, va termina de înregistrat primul său album.