23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:27
No menu items!

Concedieri, dar și demisii ale românilor din Italia care refuză să se vaccineze. Revin în țară

spot_img

Angajatorii din Italia nu închid ochii când vine vorba despre obligativitatea vaccinării, mai ales de când în Italia a fost aprobată legea prin care oamenii nu mai pot merge la muncă dacât dacă sunt vaccinați sau se testează din 48 în 48 de ore. Este motivul pentru care mulți români au părăsit sau se pregătesc să părăsească Italia și să revină în țară. Unii dintre ei au fost concediați pentru că au refuzat, alții au demisionat.

Românii din Italia care nu vor să se vaccineze anti-COVID-19 renunță la salarii de mii de euro și se întorc acasă, pentru că, spun ei autoritățile noastre sunt ceva mai permisive” din acest punct de vedere. Mii de români se întorc în țară fie pentru că sunt concediați, fie pentru că își dau singuri demisiile.

Remus, șofer în Italia de 2 ani, a renunțat la slujbă după ce a fost obligat de angajator să se vaccineze.

„E foarte rea situația acolo, au început să ne oblige să facem vaccinul, tocmai de aia ne-am întors pentru că nu vrem să ne vaccinăm”, spune el, potrivit stirilekanald.ro.
Întrebat ce o să facă, bărbatul a afirmat: „O să ne căutăm de lucru în țară”.

Există și români care aleg să rămână în străinătate și să se vaccineze pe cheltuiala proprie.

„În Italia s-a aprobat legea prin care nu mai poți merge la muncă dacă nu ești vaccinat sau nu te testezi din 48 în 48 de ore, lucru pe care o să îl fac și eu și ale cărui costuri o să trebuiască să le suport tot eu”, susține un alt român.

În România, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în localuri, restaurante, la evenimente publice și private, concerte și spectacole, însă doar în localitățile în care incidența este mai mare de 3.

                                                                                           C.Dumitrescu