11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:30
No menu items!

Compania Națională de Investiții din ministerul lui Liviu Dragnea a deschis robinetul banilor publici pentru săli de sport

spot_img

CNI are în vedere mai multe obiective, printre care unul în Târgu Jiu și altele în Teleorman

Ministerul Dezvoltarii_SZ

Compania Națională de Investiții adaugă pe lista proiectelor în care îngroapă sute de milioane de euro sălile de sport în localități mici. Subordonații lui Liviu Dragnea de la CNI se specializaseră în construcția de patinoare, de săli de cinema, de bazine de înot, complexuri sportive, aşezăminte culturale, dar și în reabilitarea blocurilor de locuinţe situate în localităţi din zone defavorizate.

Suma pe care și-au propus-o angajații de la CNI să o investească în cele 11 săli de posrt este de cel puțin 52 milioane de lei, fără TVA. Este vorba despre proiectarea și executia lucrărilor a 10 săli de sport noi nouțe, care vor avea, fiecare, tribună de 180 locuri, dar și despre extinderea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Conform licitațiilor lansate de specialiștii din CNI, cea mai mare sumă, respectiv 9,2 milioane de lei, fără TVA, va fi cheltuită pentru modernizarea și extinderea sălii sporturilor din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj. Mai exact, lucrările de extindere vor costa aproximativ 7,9 milioane de lei, circa 360.000 de lei se vor duce pentru proiectarea și asistența tehnică și aproximativ 830.000 de lei cheltuieli diverse și neprevăzute.

Campion la săli de sport va fi orașul Turnu Măgurele, din județul Teleorman, unde nu una, ci două săli de sport vor fi construite. Cele două proiecte costă aproximativ 6,6 milioane de lei, fără TVA.

Alte trei săli de sport în comunele Erbiceni și Horlești și localitatea Târgu Frumos, din județul Iași, vor costa circa 13,7 milioane de lei, fără TVA. Restul de cinci săli de sport, în valoare totală de 22,2 milioane de lei, vor fi construite în comune din județele Dolj, Olt, Prahova, Botoșani și Maramureș.

Marilena Nedelcu
Ștefan Etveș