26.8 C
București
marți, 3 august 2021 - 13:33

Compania Mercedes a folosit practici comerciale abuzive în China

spot_img

Acuzația se referă la fixarea prețurilor pentru piese auto

mercedes

Producătorul auto Mercedes-Benz a fost găsit vinovat de manipularea prețurilor pentru piese, în urma unei investigații a autorităților din China, potrivit BBC.

Agenția oficială Xinhua relatează că autoritățile de reglementare au acuzat divizia de lux a grupului german Daimler de folosirea abuzivă a controlului asupra pieței de piese auto de înlocuire. Nu s-au făcut încă referiri la sancțiuni.

BMW, Audi și Chrysler sunt de asemenea în situația de a se aștepta la sancțiuni din partea autorităților de la Beijing, ca parte a unie acțiuni anti-monopol. De asemenea și multinaționalele din domeniile pharma, IT sau alimentar au fost ținta unor investigații în ultimele luni.

Săptămâna trecută, Camera de Comerț Europeană din China a afirmat că membrii săi sunt preocupați de faptul că firmele străine ar putea fi urmărite în mod disporporționat.

Investigatorii anti-monopol din provincia estică Jiangsu au constatat că prețurile erau într-atât de mari încât achiziționarea pieselor componente folosite pentru fabricarea unui Mercedes Clasa C costă cât achiziționarea a 12 autoturisme noi similare.

”Mercedes-Benz este un caz clasic de fixare a prețurilor – adică de folosire a poziției dominante în after-market pentru a menține controlul prețurilor”, a afirmat Zhou Gao, șeful autorității anti-monopol din Jiangsu.

Producătorul japonez Toyota a transmis că divizia Lexus este sub obervație, iar producătorul american General Motors a răspuns deja la o serie de întrebări ale autorităților.

V.B.