24.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 18:09
No menu items!

Comisia Macovei, o diversiune, un circ. Vezi cine a spus

spot_img

Mult trîmbițata comisie Macovei nu este decât un simulacru propagandistic , o diversiune şi o mascaradă, de vreme ce unele personaje au trecut în ciuda problemelor de acest for, crede liderul PSD Codrin Ştefănescu.

Ni s-a părut că această cernere de ochii publicului, în vitrină, sună mai degrabă a propagandă politică a PDL-ului

„Ideea de a crea o comisie de etică a ARD, pe de o parte pentru a minți opinia publică din țară, iar pe de altă parte pentru a-i înșela pe partenerii europeni vizavi de o așa-zisă primenire a listelor de candidați ai alianței, este la fel de diabolică precum și personajul care a născocit-o, Monica Macovei. Astfel, europarlamentarul PDL, campioana regulamentelor politice din România, a demonstrat încă o dată că, de fapt, sub masca de etern luptător al anti-corupției, se ascunde doar minciună, ipocrizie și meschinărie. Iar mult trîmbițata sa comisie nu este decât un simulacru propagandistic și o diversiune care funcționează sub directa coordonare a baronilor PDL. Astfel, conform principiului cotizezi, cu o parte din câștigurile din ultimii ani, la pușculița partidului, treci de comisie, dacă nu, nu!, pe listele PDL, respectiv ARD au fost acceptate cu „magna cum laude” personaje cel puțin discutabile din punct de vedere etic”, spune Ştefănescu.

În opinia sa, au primit astfel binecuvântarea celui mai incoruptibil și necruțător judecător al politicienilor de la vărul lui Adriean Videanu, un vașnic luptător UTC-ist, până la consilierul județean de Dolj, demascat de Gelu Vișan pentru afaceri de milioane de euro cu banii publici. Și atunci când ignori cu bună știință anchetele de presă pe care le-ai enunțat ca fiind criteriu de selecție sau, mai grav, chiar denunțul public al unui parlamentar al tău, demonstrează clar, nu mai o sfidare la adresa alegătorilor, ci o stare de normalitate în PDL„, acuză Ştefănescu. În concluzie, spune liderul PSD, toată mascarada creată în jurul comisiei Macovei, nu este, pe fond, decât o altă porție de circ oferită de marii corupți ai României. Și totul, doar pentru a abate atenția opiniei publice de la stenogramele cu Sorin Blejnar în care se regăsesc nume grele din fostul partid de guvernământ și terminând cu fraudele demascate în urma auditelor interne din ministere.