16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:04
No menu items!

Comisia Europeană exprimă ”îngrijorări” la adresa modificărilor fiscale din România

spot_img

Guvernul a decis reducerea TVA la alimente la 9% de la 1 iunie și a cotei generale la 20% din 2016

 valdis

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru moneda euro și dialog social, a declarat miercuri că i-a prezentat premierului Victor Ponta o serie de îngrijorări legate de intenția Guvernului de a modifica Codul Fiscal și de a reduce Taxa pe Valoare Adăugată.

”I-am prezentat premierului Victor Ponta o serie de îngrijorări legate de intenția Guvernului de a modifică Codul Fiscal și de a reduce substanțial TVA. În opinia Comisiei, această măsură va avea un efect fiscal substanțial negativ. De asemenea, măsura nu e în concordanță cu recomandarea generală a Comisiei în ceea ce privește politica de taxe. Noi recomandăm să se meargă pe ușurarea poverii fiscale asupra muncii și, în special, a muncii slab plătite, și nu asupra unor taxe cu impact direct în creșterea economică și în consum”, a afirmat Dombrovskis, într-o declarație la Palatul Victoria.

Acesta a mai spus că România ar trebui să continue reformele structurale, pentru a accesa fondurile europene, cu scopul asigurării unei organizări bune a sistemului social și a sistemului de combatere a sărăciei.