Coloană de TIR-uri la vama Nădlac din cauza restricțiilor impuse de Ungaria

Circulaţia prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad se desfăşoară cu dificultate, marţi, între Arad şi Nădlac, din cauza restricţiilor de intrare a automarfarelor în Ungaria. Coloana de TIR-uri care aşteaptă să iasă din ţară se întinde pe aproximativ 7 kilometri.

Timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioane este de aproximativ 100 de minute la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, potrivit aplicaţiei de pe site-ul Poliţiei de Frontieră. Dar, şoferii se plâng că aşteaptă chiar şi două ore pentru a ieşi din ţară, relatează Mediafax.

În vestul ţării, cel mai mult se aşteaptă la Petea, în Satu Mare, unde camioanele stau 400 de minute pentru a ieşi din ţară, şi la Borş, unde se aşteptă 240 de minute.

Circulaţia autoturismelor nu este afectată.

Circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe teritoriul Ungariei în perioadele 13 aprilie ora 23.00 (ora României) – 14 aprilie ora 23.00 (ora României) şi 15 aprilie ora 23.00 (ora României) – 17 aprilie (ora României), în condiţiile în care data de 14 aprilie a fost declarată zi de sărbătoare naţională, iar apoi credincioşii au sărbătorit Învierea Domnului.

R.D.

NICIUN COMENTARIU