15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:39
No menu items!

Coincidență bizară: Două eleve au căzut de la etajul 2, la aceeași oră, în orașe diferite

spot_img

Două eleve, una de 11 ani și alta de 14 ani, au căzut de la etajul doi. Una de la fereastra liceului, la Iași, alta de la geamul unui centru social pentru copii, la Zalău. Ambele incidente s-au petrecut la aceeași oră.

Incidentele vin după ce sâmbătă două fete de 15 ani au murit după ce s-au aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Alexandra şi Georgiana au șocat o întreagă țară cu gestul lor.

Incidentul din Iași a avut loc la Colegiul „Emil Racoviță”. O elevă în vârstă de 11 ani, în clasa a cincea, a căzut de la etajul doi al unității de învățământ.

Poliția din Iași a confirmat incidentul și a precizat că a fost deschisă o anchetă. „La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 15:20, polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei unități de învățământ din municipiul Iași. Persoana, respectiv o minoră de 11 ani, a fost preluată de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale. La fața locului s-au deplasat polițiștii care efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, a transmis IPJ Iași.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi susţine că eleva ar fi încercat să se sinucidă. Un reprezentant al ISJ Iaşi s-a deplasat la Colegiul ”Emil Racoviţă”, pentru a face verificări.

”Din informaţiile transmise de conducerea unităţii şcolare ştim că la finalul programului, al unui opţional pe care copilul l-a încheiat, a fost o tentativă de sinucidere. Doamna director ne-a transmis că este vorba despre un copil de clasa a V-a. A fost sunat repede Serviciul de Ambulanţă care s-a deplasat către unitatea şcolară. Copilul era conştient când a fost preluat. Un reprezentant ISJ se află acum la liceu. Se vor face verificări şi vom vedea contextul în care a avut loc. Cauzele nu le cunoaştem. Ce poate să facă şcoala este să susţină copilul prin consiliere, cu toate mijloacele de care dispune şcoala, dar şi familia sa, în această perioadă”, a declarat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat că fetiţa a fost dusă la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iaşi, având traumatisme la bazin şi la faţă, precum şi mai multe contuzii.

Un alt caz a avut loc la Zalău. O adolescentă de 14 ani a fost rănită, marţi, după ce a căzut de la etajul al doilea al unei clădiri, ea fiind transportată la spital. 

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj prin S.N.U.A.U. 112 că o persoană ar fi căzut de la etajul 2 al unei clădiri de pe strada Crişan din Zalău. Poliţiştii sălăjeni s-au deplasat cu operativitate la faţa locului şi au identificat persoana ca fiind o minoră de 14 ani, din Zalău”, a transmis IPJ Sălaj.

În urma evenimentului, fata a fost rănită, fiind transportată la spital.

În ambele cazuri poliţiştii au deschis o anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat.

                                                                                                    Adina Bucur Silav