7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:34
No menu items!

VIDEO/Cod Roșu la Spitalul Târgu Cărbunești, suport COVID. A cedat instalația de oxigen. Bolnavii, mutați în ambulanțe

spot_img

Situație critică la Spitalul din Târgu Cărbunești, din județul Gorj, după ce instalația de oxigen a cedat, vineri dimineață. În spitalul suport COVID-19 sunt internați peste 150 de pacienți. 15 pacienţi de la Secţia ATI au fost trecuţi pe tuburi de oxigen, în ambulanţe.

„Instalația de oxigen a clacat. Pacienții sunt trecuți pe tubul de oxigen. Am trecut la planul roșu. Personalul medical aleargă cu bolnavii între secții. 15 sunt în ATI, în total peste 100 de pacienți. Spital suport COVID. Timpul de intervenție este de 2 ore, pe care firma de mentenanță ni l-a dat”, a declarat prefectul județului, Marcel Iacobescu.

Planul roşu a fost activat la ora 7.36.

Autorităţile locale au cerut ambulanţe din judeţele vecine, după activarea planului roşu de intervenţie. Cinci ambulanţe SMURD din Gorj au ajuns la faţa locului, iar din judeţele limitrofe au fost trimise alte maşini pentru transport victime multiple şi butelii de oxigen.

Circa 80 de pacienţi au nevoie de oxigen, iar pentru moment li se administrează din butelii.

„Eu am fost informat imediat, clar că s-a declanșat planul roșu pentru trimiterea de ambulanțe și de butelii de oxigen. Este o defecțiune tehnică a stocatorului de oxigen. Noi așteptăm ca firma să vină să repare foarte rapid. Motivele de defecțiune nu le știu, județul a acționat foarte bine, inspectoratul a mobilizat din județele limitrofe”, a transmis Raed Arafat.

Ambulanțele trimise la fața locului transportă 67 de butelii de oxigen. În total au fost trimise la Târgu Cărbunești 10 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale pentru transport victime multiple și un microbuz din județul Gorj și limitrofe: Mehedinți, Hunedoara, Dolj și Vâlcea.

În spitalul de la Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID, sunt internaţi 152 de pacienţi bolnavi de COVID-19.

În prezent, se evacuează o secție din Spitalul Tg. Jiu, unde vor ajunge o parte dintre pacienți.

Autoritățile încearcă în acest moment să găsească locuri și în alte spitale din zonă pentru a transfera bolnavii.

SURSA VIDEO:igj.ro/gorjeanul.ro

                                                                                                                   Adina Silav