25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:13
No menu items!

Cod roşu de ninsori şi polei. De marți, temperaturi de îngheț, dar răcirea va fi de scurtă durată

spot_img

Un val de aer polar va veni, de marți, în România, astfel că temperaturile vor fi extrem de mici, atât ziua, când se va forma polei și vor fi precipitații, cât și noaptea, când va fi ger de-a binelea.

Vremea se va schimba semnificativ sub aspect termic, pentru că se va răci accentuat în toate regiunile, avertizează meteorologii.

„Ne vom regăsi sub influența unei mase de aer polar, care va determina scăderea valorilor termice. Deja se resimte. Acest lucru s-a resimțit pe parcursul zilei de astăzi în regiunile vestice și nordice, iar mâine în toată țara se va răci accentuat.

Vorbim de temperaturi maxime care vor atinge astăzi 19-20 de grade în regiunile sud-estice, iar mâine nu mai mult de 5-6 grade. În aceste condiții, și nopțile vor fi din ce în ce mai reci. Vorbim de nopți cu temperaturi minime negative cam în toate regiunile și cu temperaturi ce vor coborî ușor sub pragul gerului, sub -10 grade în mod deosebit în depresiuni”, a anunțat meteorologul Alina Şerban, la Antena 3.

Potrivit meteorologului ANM, temperaturile maxime se vor situa luni, în marea lor majoritate, între -1-0 grade în partea de nord, de centru a teritoriului și cel mult 4-5 poate 6 grade în mod cu totul izolat în regiunile vestice și sud-vestice.

„Această răcire va fi totuși de scurtă durată, pentru că săptămâna viitoare ne așteptăm la o încălzire treptată în toate regiunile, astfel încât temperaturile maxime vor mai atinge și poate chiar vor depăși valori de 10 grade, iar minimele vor deveni ușor ușor pozitive”.”Dacă în intervalul precedent au fost ploi aproape continuu în jumătatea de vest a teritoriului și au determinat și cantități importante de apă, cantități de peste 30-40 de litri pe metrul pătrat, acestea se vor restrânge treptat și, mai mult decât atât, se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vor mai fi regăsite doar pe arii restrânse în regiunile centrale, în zonele montane, însă slabe cantitativ”, a mai spus meteorologul.