7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:28
No menu items!

COD GALBEN de INUNDAȚII pentru următoarele ore

spot_img

Râurile mici din județul Tulcea și jumătatea de nord a județului Constanța vor fi sub avertizare Cod galben de inundații în următoarele ore.

Potrivit prognozei pe termen scurt, emisă luni de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 12.00 se vor înregistra torenți, pâraie și viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, respectiv posibile depășiri ale Cotelor de inundație, pe râurile mici din județul Tulcea și din jumătatea de nord a județului Constanța.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Taița, precizează INHGA.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Dobrogea — Litoral, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Tulcea.

R.D.