13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:20
No menu items!

Cod Galben de caniculă până vineri. Harta zonelor afectate

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare Cod Galben de caniculă persistentă și disconfort termic accentuat valabilă pentru miercuri, joi și vineri, în 21 de județe din Sudul și Sud-Estul țării, inclusiv în Capitală.

Alături de București, sub Cod Galben au intrat Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Vrancea, Galați, Bacău și Vaslui.

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar în cursul zilei de miercuri 22 iunie vor fi și valori de 36…37 de grade.

harta_canicula

Nopțile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor scădea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi în zonele montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și mai ales în timpul după-amiezelor vor fi averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Olimpia Diaconiuc