6 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 18:31
No menu items!

Coadă de 8 ore la vama Siret, spre Ucraina. Camioanele stau la cozi de kilometri

spot_img

Cozi de kilometri și timpi de aștepare de câte 8 ore pentru camioanele care tranzitează România și trebuie să ajungă în Ucraina, pe la vama Siret. Pe sensul de intrare în România dinspre Ucraina, timpul de aşteptare este de două ore.

Poliția și vameșii lucrează la capacitate maximă, dar spun că transportatorii ucraineni folosesc România ca ţară de tranzit în contextul în care graniţele cu Rusia şi Belarus sunt închise.

„Noi lucrăm la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului: cinci artere de control la camioane pe sensul de intrare în România, respectiv pe trei artere de control pe sensul de ieşire din România. Controlul documentelor, în ceea ce priveşte activitatea poliţiştilor de frontieră din România, se desfăşoară rapid, în unu-trei minute, însă se face un control, multiplu, vamal, fito-sanitar veterinar, se foloseşte un cântar pe care sunt urcate camioanele, iar acest lucru creşte timpul de aşteptare”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, inspectorul principal de poliţie Iulia Stan.

Datele arată că în 24 de ore, aproximativ 500 de camioane tranzitează vama Siret, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire din România. După ce trec în Ucraina, camioanele intră însă pe un singur sens, astfel că timpii de așteptare se prelungesc și în țara noastră.

Foto: StiriSuceava.net

M. Nedelcu