10.2 C
București
luni, 4 martie 2024 - 12:29
No menu items!

Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu, trimis în judecată de DNA: „Harnicul procuror Uncheșelu a făcut din nou o compunere școlară”

spot_img

DNA a anunțat, vineri, trimiterea în judecată a lui Claudiu Manda, actual europarlamentar PSD, soțul primăriței de la Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Manda susține că dosarul „fabricat” de procurorul Uncheșelu este „o compunere școlară, nu un rechizitoriu”, pentru că se bazează doar pe denunțul unui primar de la PNL care a pierdut alegerile într=o comună din județul Dolj, în fața PSD.

Procurorii DNA au stabilit că Manda, liderul PSD din județul Dolj în 2015, „ar fi intervenit pe lângă directorul AJPIS Dolj, Simcelescu Marius-Nicolae, simpatizant și militant al aceluiași partid, ocazie cu care și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurgeau din calitatea de președinte al organizației județene, pentru a-l capacita pe director să se implice în soluționarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești (Dolj), lucru pe care directorul instituției l-ar fi făcut prin încălcarea legii.

Intervenția inculpatului Manda Iulian-Claudiu ar fi avut drept scop obținerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid și pentru primarul comunei Bratovoești, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești, față de care, AJPIS Dolj dispusese anterior recuperarea sumelor obținute în mod nelegal cu titlu de venit minim garantat (VMG) și de a le procura acestora, tot în mod necuvenit, un folos reprezentat de scutirea lor de a mai restitui sumele datorate către AJPIS Dolj”, se arată în comunicatul DNA.

Europarlamentarul Claudiu Manda a reacționat imediat pe Facebook, unde a postat și câteva file din dosar, cu interceptările transcrise de procurori după discuțiile pe care le-ar fi avut cu șeful AJPIS Dolj despre primarul respectiv.

„Ca o curiozitate, la prima întâlnire cu procurorul Uncheșelu, acesta mi-a spus ca folosul necuvenit consta in 65 de voturi pentru domnul Marin Ion. Când i-am relatat că domnul in cauză nu a candidat din partea PSD, a schimbat încadrarea in sensul ca mă fac vinovat că mi-am ‘’dorit ‘’ voturile respective (…) Domnul procuror își construiește acuzațiile pe baza declarațiilor domnului Marin Ion pe care le-a obținut in urma unui acord de recunoaștere cu acesta, garantându-i că va fi condamnat cu suspendare dacă scrie că am și eu legătura cu subiectul. Este elocvent și momentul, in sensul ca acordul a fost făcut după ce domnul Marin Ion a candidat încă o dată pentru funcția de primar, din partea PNL, in Septembrie 2020 și a pierdut”, a xeplicat Claudiu Manda.