luni, 3 august 2020 - 21:31

Ciupercile săţioase

Ce crede Orban despre moțiunea PSD pentru căderea guvernului

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la intenția PSD de a depune moțiunea de cenzură, că România are nevoie de un guvern cu...

Cinci șefi de la Romsilva, arestați pentru 1 milion de euro mită de la firme care „întrețineau” pădurea statului

Curtea de Apel Bacău a dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, pe numele a cinci şefi de la...

Protest la Guvern. Ce îi cer elevii premierului Ludovic Orban

Reprezentanții elevilor protestează, luni în fața Guvernului Mai sunt câteva săptămâni până la redeschiderea şcolilor și elevii cer autorităţilor să prezinte un plan concret...

Ministerul Justiției: OUG pentru amânarea dublării alocațiilor încalcă Constituția

Ministerul Justiției a avizat favorabil cu observații ordonanța de urgență privind amânarea dublării alocațiilor, arătând că sunt chestiuni de neconstituționalitate.  Potrivit documentului intrat în posesia...

Ciupercile săţioase

Micile minuni care răsar din pământ pot înlocui carnea cu succes, fiind lipsite de colesterol. Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, cupru, zinc, seleniu, magneziu, fosfor, calciu, acid folic şi vitaminele A, B1, B2, C si D.

Potasiul menţine presiunea sanguină scăzută şi previne atacul cerebral, cuprul previne problemele cardiace şi asigură buna funcţionare a metabolismului, calciul întăreşte oasele, iar fierul previne anemia. Vitamina C întăreşte imunitatea, prevenind infecţiile, iar proteinele, fibrele şi vitamina B menţin metabolismul sănătos.

Ciupercile sunt extrem de hrănitoare, asigurând necesarul de nutrienţi şi fiind adevărate medicamente naturale. Pentru diabetici, ciupercile asigură insulină naturală şi enzime care descompun amidonul din alimente.

Ciupercile coboară tensiunea hipertensivilor şi controlează migrenele. Niacina conţinută de ciuperci ajută la prevenirea bolii Alzheimer, iar antibioticele naturale care fac parte integrantă din ciuperci previn infecţiile şi vindecă rănile.

Vitamina B12, esenţială pentru buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos se găseşte numai în produsele de origine animală, iar lipsa acestei vitamine provoacă oboseală, palpitaţii şi stări de leşin.

În mod special, în perioada postului, ciupercile pot fi consumate cu încredere, fiind săţioase şi binefăcătoare. Pot fi preparate în diverse feluri: fierte, prăjite, fripte, crude, coapte sau gătite cu alte legume.

Roxana Mera

Articolul precedentÎnghețata savuroasă
Articolul următorIlustrul Leonardo da Vinci

Vasile Dâncu are deja un contracandidat

Proaspătul președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, va avea un contracandidat la alegerile pentru acest for al partidului. Președintele PSD Vaslui, Dumitru...

Țara în care masca este purtată de 95% din populație dovedește prin cifre cât de eficientă este măsura

Până la găsirea unui vaccin sau apariţia unui tratament eficient, distanţarea fizică şi folosirea măştilor sunt singurele arme ale omenirii în lupta cu pandemia. Potrivit...

Modele de succes în lupta andi-COVID. Țări în care a funcționat strategia „Crush and Contain”

Creșterea cazurilor de COVID-19 este fără precedent, atât la noi, dar și pe plan global. Valul doi a venit mult mai repede și sistemele...

41 de state, pe lista țărilor din care, dacă vii, trebuie să stai în carantină

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cuprinse în aşa-numita ”zonă galbenă”, iar toate persoanele care vin din acestea trebuie să stea...

Premierul Orban, despre românii care au rămas fără muncă în pandemie: „Trebuie fundamentate mai bine știrile!”

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că, potrivit datelor din REVISAL, la data de 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de...