marți, 19 ianuarie 2021 - 5:30

Ciupercile săţioase

Tulpina sud-africană nu produce mortalitate mai mare, dar e cu 50% mai contagioasă

Noua tulpină a coronavirusului identificată în Africa de Sud în octombrie, predominantă în prezent în ţara de pe continent cea mai afectată de pandemie,...

Excepții de CARANTINĂ pentru românii care se întorc în țară. DOCUMENT

Românii care revin în țară pentru evenimente tip naștere, căsătorie, deces și tratament medical ar putea primi o excepție de carantinare. Conform Hotărârii nr. 4...

România restricționează vaccinările anti-COVID

Autoritățile din România restricționează temporar numărul de noi vaccinuri anti-COVID la maximul 16.800/zi la nivel național, ca urmare a întârzierii livrării dozelor de către...

Medicamente anti-COVID pe care Gigi Becali voia să le aducă în țară, blocate la graniță. Care este motivul

Un transport de medicamente anti-COVID pe care Gigi Becali voia să îl aducă în România a fost blocat la frontieră. Medicamentele de proveniență rusească...

Ciupercile săţioase

Micile minuni care răsar din pământ pot înlocui carnea cu succes, fiind lipsite de colesterol. Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, cupru, zinc, seleniu, magneziu, fosfor, calciu, acid folic şi vitaminele A, B1, B2, C si D.

Potasiul menţine presiunea sanguină scăzută şi previne atacul cerebral, cuprul previne problemele cardiace şi asigură buna funcţionare a metabolismului, calciul întăreşte oasele, iar fierul previne anemia. Vitamina C întăreşte imunitatea, prevenind infecţiile, iar proteinele, fibrele şi vitamina B menţin metabolismul sănătos.

Ciupercile sunt extrem de hrănitoare, asigurând necesarul de nutrienţi şi fiind adevărate medicamente naturale. Pentru diabetici, ciupercile asigură insulină naturală şi enzime care descompun amidonul din alimente.

Ciupercile coboară tensiunea hipertensivilor şi controlează migrenele. Niacina conţinută de ciuperci ajută la prevenirea bolii Alzheimer, iar antibioticele naturale care fac parte integrantă din ciuperci previn infecţiile şi vindecă rănile.

Vitamina B12, esenţială pentru buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos se găseşte numai în produsele de origine animală, iar lipsa acestei vitamine provoacă oboseală, palpitaţii şi stări de leşin.

În mod special, în perioada postului, ciupercile pot fi consumate cu încredere, fiind săţioase şi binefăcătoare. Pot fi preparate în diverse feluri: fierte, prăjite, fripte, crude, coapte sau gătite cu alte legume.

Roxana Mera

Articolul precedentÎnghețata savuroasă
Articolul următorIlustrul Leonardo da Vinci

Premierul Florin Cîțu a lipsit de la ședința coaliției pe bugetul de stat, pentru că a avut “o întâlnire mai importantă”

Premierul Florin Cîțu a lipsit, luni, de la ședința coaliției de guvernare, la care s-a dezbătut și bugetul de stat pe 2021. La finalul ședinței,...

Cum arată plămânii unui bolnav de COVID – 19 față de cei ai unui fumător înrăit

O serie de imagini cu plămânii pacienților infectați cu coronavirus au fost date publicității de CBS News. Medicii fac comparație cu plămânii unor fumători...

Un alt lider de opinie mătură pe jos cu Orban: “Au fost eliminați membri PNL pentru a intra spuma traseistă”

Adriana Săftoiu, fost deputat PNL, spune că partidul a derapat grav de la principiile morale sub conducerea lui Ludovic Orban, un exemplu fiind importul...

Magistrații, către conducerea DNA: Asumați-vă abuzurile din trecut. DOCUMENT

Patru asociaţii ale magistraţilor, altele decât cele care obișuiesc să critice public activitatea din justiție, dar și deciziile politice referitoare la justiție, reacţionează dur...

Război total în PNL. Ludovic Orban, comparat cu PSD și Liviu Dragnea. Cine sunt “reformiștii” care vor să îl dea jos pe Orban

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, luni, la Digi24, că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul...