22.2 C
București
marți, 28 mai 2024 - 18:58
No menu items!

Ciuhodaru îi cere lui Băsescu să nu promulge legea privind salarizarea membrilor AGA

spot_img

ciuhodaru_tudor

Deputatul Tudor Ciuhodaru a cerut oficial, marți, Administraţiei Prezidenţiale să nu promulge proiectul de lege 353/2013 care prevede că operatorii economici pot acorda membrilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) remuneraţii de până la 25% din indemnizaţia fixă a directorilor.

Parlamentarul consideră inadmisibil faptul că „se găsesc oricând bani pentru clientela politică, în timp ce Camera şi Senatul resping pe bandă rulantă iniţiativele de creştere a alocaţiilor pentru copii”.

Ca preambul al anului electoral 2014, Guvernul face alocări bugetare importante. Nu pentru sănătate, nu pentru educaţie, nu pentru ordine publică sau pentru alocaţiile pentru copii. O ordonanţă de urgenţă a Guvernului permite mărirea indemnizaţiilor de şedinţă a reprezentanţilor în AGA din companiile neperformante, de la 47 de lei, cât iau în prezent, până la 25% din cât primeşte şeful companiei. Vom avea astfel mii de euro alocaţi clientelei de partid. Voi înainta un proiect de lege care să limiteze salariile celor numiţi politic, dar, până atunci, solicit Administraţiei Prezidenţiale să nu promulge un astfel de proiect.

Tudor Ciuhodaru

deputat

Nicoleta Vera