15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:05
No menu items!

Cîțu anunță o „frână de mână” în privința relaxărilor dacă scade ritmul vaccinării

spot_img

Premierul Florin Cîțu nu lasă românii să se bucure prea mult de relaxările anunțate. El a avut joi seara un mesaj avertisment prin care transmite românilor că dacă ritmul de vaccinare scade, „există frâna de mână” lăsând să se înțeleagă că s-ar putea reveni la restricții.

Premierul Florin Citu a fost intrebat, joi seara, la Digi 24, ce se întampla cu calendarul revenirii la normalitate, dacă țintele de vaccinare, anujnțate joi de președintele Klaus Iohannis, nu vor fi atinse.

„Ele trebuiesc atinse (…) Putem sa discutam și de o frână de mână, dacă campania de vaccinare nu functioneaza”.

„Daca vrem sa mentimen acest calendar de revenire la normalitate a unei economii dupa pandemie, trebuie sa ne vaccinam. Cu cat ne vaccinam mai repede, cu atat revenim mai repede la normalitate”, a mai declarat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a anujnțat joi, noile relaxări, după ce rata de vaccinare a scăzut în toată țara. Prioritatea zero rămâne vaccinarea populației, iar președintele a anunțat că obiectivul este de un milion de persoane vaccinate pe lună, în perioada următoare.

„Ne propunem ca la 1 iunie sa avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate”, a anuntat Iohannis.