7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:12
No menu items!

Circulație îngreunată de ceață pe drumurile din mai multe judeţe

spot_img

Circulaţia rutieră se desfăşoară, duminică dimineață, în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea și sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Alba, Cluj, Giurgiu, Harghita, Mureș și Teleorman. În unele zone, fenomenul va persista până la ora 11.00.

Centrul Infotrafic anunţă că se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 metri și izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Cluj, Giurgiu, Harghita, Mureș și Teleorman. În anumite zone, în funcție de condițiile locale, se poate forma ghețușul.

Pe Autostrada 1 Sibiu – Deva, tronsonul kilometric 238 – 316, între localităţile Sibiu şi Pianu, este de asemenea semnalată ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 50 metri.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să circule prudent, fără a efectua manevre riscante, iar, în cazul în care carosabilul este acoperit de gheaţă, este obligatorie circulaţia doar cu anvelopele de iarnă.  

Meteorologii au emis mai multe avertizări de ceaţă, iar în unele zone fenomenul va persista până la ora 11.00. 

Astfel, în zona joasă din judeţul Alba este ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce favorizează, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului. 

În judeţul Cluj, ceaţa este prognozată până la ora 10.00, iar în Teleorman până la ora 09.00. 

                                                                                                                    Adina Silav