11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:46
No menu items!

VIDEO / CIRC în Parlament, la citirea moțiunii de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Florin Roman i-a luat microfonul Ancăi Dragu, ca să nu conducă ședința

spot_img

Florin Roman de la PNL, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei deputaților pentru ședința de astăzi, i-a luat microfonul Ancăi Dragu de la USR PLUS, șefa Senatului, împiedicând-o, astfel, să ia cuvântul. 

Spiritele s-au încins când Florin Roman i-a luat microfonul Ancăi Dragu. George Simion de la AUR George Simion a venit lângă Florin Roman şi i-a spus să plece din scaun. „Dă-te de acolo, uzurpatorule„, i-a strigat Simion. Florin Roman a cerut intervenţia chestorilor, dar în același timp, încerca să o dea la o parte pe Anca Dragu de pe scaun.

După această busculadă, Florin Roman a părăsit sala de plen. „Aici e Parlamentul României, băi, mafiotule!”, i-a strigat deputatul Dan Tănasă (AUR) lui Florin Roman.

George Simion de la AUR a făcut live de pe telefonul mobil.

„- Uitați ce supărată e dna Gorghiu, da, doamna Gorghiu, încălcați Constituția!

Dumneavoastră urlați ca o maimuță!, i-a răspuns Alina Gorghiu lui Simion.

-Urlu ca o maimuță? De ce, dna Gorghiu?

-Pentru că ați pus mâna pe dl Roman si colegii dumneavoastră se poartă ca niște huligani. Nu e în regulă să agresați un deputat.

-Nu e în regulă să încălcați Constituția!”, i-a răspuns George Simion Alinei Gorghiu.

Locul lui Florin Roman a fost preluat la conducerea ședinței de plen de vicepreședintele Cristina Prună, de la USR PLUS.

Florin Roman a refuzat să supună la vot cererea USR PLUS pentru stabilirea unui nou calendar al moțiunii de cenzură, solicitare pe care a făcut-o Ionuț Moșteanu, liderul USR PLUS. Moșteanu a cerut ca moțiunea să fie dezbătută și supusă la vot marțea viitoare, practic o acelerare a calendarului. Ședința BPR de azi a stabilit că în plen va avea loc, deoacmdată, doar citirea moțiunii, urmând ca dezbaterea și votul să fie făcute după decizia CCR.

Și Alfred Simonis de la PSD a spus că nu poate fi modificată ordinea de zi înainte de a fi stabilită: „Ordinea de zi se poate suplimenta după ce este votată de plen. Cum puteţi suplimenta o ordine de zi care nu există?”, a spus liderul PSD.

Propunerea USR PLUS a picat, însă, la vot, cu 117 voturi pentru și 217 voturi împotrivă. Parlamentarii PSD au votat împreună cu cei de la PNL.

„Se vede că s-a creat din nou USL. Ați siluit destul Constituția, săptămâna aceasta„, a comentat Ionuț Moșteanu. 

M. Nedelcu