14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:29

Falimentul celei mai mari societăți de asigurări a fost previzibil pentru ASF. Acuzații la adresa instituției

spot_img

Falimentul iminent al City Insurance, cea mai mare firmă de asigurări, era previzibil pentru toată piața, așa că și responsabilii de la ASF ar fi trebuit să acționeze într-un fel, nu să tacă și să aștepte, sunt acuzațiile patronatelor din tramnsporturi.

„Am transmis semnale de alarmă, am cerut ajutorul Parlamentului, al Guvernului, al Președintelui. Am transmis zeci de comunicate de presă care au fost preluate permanent de mass-media. Am făcut calcule financiare și am arătat spre ce se îndreaptă această piață, prin complicitatea cu instituțiile care ar fi putut să oprească acest dezastru anunțat. Am cerut sprijin pentru a i se atrage atenția domnului Cristian Roșu, numit de Parlamentul României pentru a răspunde de acestor sector important din cadrul ASF, să-și facă treaba pentru care este plătit de statul român, dar nicio instituție nu a luat nicio măsură. Nu poate spune nimeni că nu s-a știut, pentru că le dăm noi arhiva cu documente, calcule, predicții, comunicate de presă și articole apărute în mass-media, în ultimii doi ani și jumătate, să vadă că deși am făcut noi treaba în locul lor, nici măcar nu ne-au băgat în seamă”, a declarat, pentru DC News, Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Președintele ASF declara, la începutul mandatului, că City Insurance și Euroins au ajuns să dețină 75% din piața RCA, astfel că se impun măsuri pentru a impiedica distorsionarea pieței.

Falimentul City Insurance va duce la plata, din Fondul de Garantare, adică de la bugetul de stat, a peste 3 milioane de polițe de asigurări ale societății.

Emanuel Stan