10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:46
No menu items!

Cipru vrea să demareze renegocierea acordului de împrumut cu Rusia

spot_img

 Cipru vrea să demareze renegocierea acordului de împrumut cu Rusia

Ministrul cipriot de Finanţe, Harris Georgiades, va trimite o scrisoare Guvernului rus prin care va solicita în mod oficial renegocierea condiţiilor unui împrumut acordat Ciprului de Guvernul rus în anul 2011, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot, Victoras Papadopoulos, citat de CNA.

Papadopoulos a precizat că la mijlocul lunii trecute Guvernul rus şi-a exprimat disponibilitatea de a modifica termenii acordului de împrumut agreat între cele două ţări, însă a impus ca o condiţie prealabilă aprobarea Memorandumului de înţelegere convenit între Cipru şi troica FMI-BCE-UE.

Având în vedere că “Memorandumul şi acordul de împrumut au fost aprobate de Parlamentul cipriot, putem să demarăm renegocierea acordului de împrumut cu Rusia”, a declarat Papadopoulos.

La sfârșitul anului 2011, preşedintele Ciprului, Dimitris Cristofias a negociat un împrumut bilateral cu Rusia pentru a evita o criză economică. Moscova a acordat Ciprului un împrumut de 2,5 miliarde de euro pentru o perioadă de cinci ani, cu o dobândă anuală de 4,5%.

C.I.