15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:20
No menu items!

Ciolacu și Ciucă, puși pe strâns bani la buget. Vor să crească pedepsele pentru evaziune fiscală

spot_img

Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au depus la Senat un proiect de lege care prevede înăsprirea unor pedepse pentru evaziunea fiscală și introducerea unor fapte noi care vor fi considerate evaziune fiscală.

”Scopul primordial al legii este recuperarea prejudiciilor cauzate bugetului general consolidat al statului prin faptele de evaziune fiscală și atragerea răspunderii persoanelor vinovate. Răspunderea persoanelor vinovate trebuie să fie proporțională în raport de o serie de factori precum cuantumul prejudiciului, recunoașterea vinovăției și momentul recunoașterii acesteia, precum și antecedentele penale”, se arată în proiect.

Proiectul prevede, printre altele, înăsprirea pedepselor pentru faptele care constituie infractiuni de evaziune fiscală, inclusiv a faptelor prin care se constată prejudiciu la bugetul de stat din TVA, dar și introducerea unor fapte de evaziune noi pentru situatiile în care nu se utilizează sistemele informatice naționale precum e-transport, e-TVA. e-case de marcat fiscale, e-factura electronică, sigiliul electronic al mărfurilor, SAF-T.

                                                                                                        Adina Bucur Silav