16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:26
No menu items!

Ciolacu NU este de acord cu certificatul verde la muncă: „Sunt un pic cam tardive aceste măsuri”

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că el nu este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă

”Eu nu sunt de acord cu certificatul verde la locul de muncă. Am înţeles că 90% dintre medici sunt vaccinaţi, despre ce….sunt un pic cam tardive aceste măsuri”, a spus liderul PSD.

Cât despre rata mică de vaccinare, Marcel Ciolacu a admis că este una „redusă”, însă a subliniat că nu este cea mai mică din Europa.

„E ușor să schimbi miniștri, e ușor să creezi majorități, este foarte greu să recâștigi credibilitatea românilor”, a mai spus Ciolacu.

Despre procentul alocat pentru pensii în PNRR

Marcel Ciolacu precizat, luni, la sediul partidului, despre renegocierea PNRR în privinţa procentului alocat din PIB pentru pensii, că este trecut în acord o contribuţie la Pilonul II care poate să rămână în continuare, dar să nu fie prinsă în acest procent.

”În primul rând, am vorbit de la început despre o optimizare a PNRR, în al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor”, a spus preşedintele PSD, despre intenţia de a renegocia acest Plan Naţional, şi despre care liberalii spun că nu mai poate fi modificat.

„Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul II care să rămână în continuare, nu am nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci există soluţii tehnice”, a arătat Marcel Ciolacu.

TVA zero la alimente

Liderul PSD a precizat, despre intenţia de a introduce TVA zero la alimente, în contextul creşterilor de preţuri, că alte ţări europene au luat alte măsuri, şi anume au plafonal preţurile la alimentele de bază, ceea ce este mult mai bine, el menţionând că deja TVA-ul în România este scăzut la alimente.

”O să se discute, nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte ţări europene că au luat alte măsuri, au plafonal preţurile la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a mai spus preşedintele PSD, la sediul partidului.

                                                                                                                   Adina Silav