15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:22
No menu items!

Ciolacu, înaintea ședinței PSD: „Le propun colegilor ambele variante privind partidul care va avea primul premier”

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, înaintea ședinței social-democraților, că le va propune colegilor ambele variante privind partidul care va avea primul premier și a anunțat că este posibil ca mâine să fie votați noii președinți de la Senat și Camera Deputaților.

„O să propun ambele variante, care partid va avea primul premier și care sunt condițiile și ce negocieri au avut loc. Cel mai important este ce au românii de câștigat: se termină o instabilitate politică creată de fosta guvernare de dreapta”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că titularii de ministere urmează să fie aprobați într-o nouă ședință a partidului, după consultările de la Cotroceni.

Întrebat dacă este posibil ca mâine să fie votat noul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a afirmat: „Există un calendar și este posibil acest lucru – noul președinte de la Camera Deputaților și de la Senat”.

Luni, de la ora 12.00, președintele Klaus Iohannis a convocat partidele politice la consultări pentru desemnarea premierului. Primii așteptați la Cotroceni sunt liderii PNL, PSD și UDMR, care vor merge la discuții ca o coaliție, cu o singură propunere de premier.

                                                                                                                Adina Silav