6.5 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 9:25
No menu items!

Ciolacu, despre procesul intentat României de Pfizer: „Angajăm avocaţi. Nu e primul”

spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, întrebat despre procesul intentat României de compania Pfizer privind doze de ser anti-COVID în valoare de peste jumătate de miliard de euro, că România va angaja avocaţi. „Nu e nici primul nici ultimul proces. Cu adevărat, nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme”, a precizat premierul.

„Sunt multe legate de vaccinuri, în sfârşit aflăm şi adevărul, ce s-a întâmplat şi cât au costat aceste vaccinuri. Aş vrea să aud şi eu explicaţiile, de ce am cumpărat vaccinuri de asemenea sume. O să vedem, e un proces, o să angajăm avocaţi, stau cu ministrul Sănătăţii de vorbă, cu ministrul Finanţelor. Nu e nici primul, nici ultimul proces. Cu adevărat, nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme care şi acum sunt prin depozite şi pot fi filmate, nici cu utilaje cumpărate defecte pentru a face măşti neconforme. Sunt, spunea Curtea de Conturi, fără vaccinuri, sunt încă aproape 176 de milioane de euro cheltuiţi în timp ce noi stăteam cu toţii, şi eu şi dvs, stăteam în case, unii speculau acel moment ca să se îmbogăţească”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă.

El se arată convins că adevărul cu privire la achiziţiile de vaccinuri în perioada pandemiei de COVID va fi aflat.

”Eu sunt ferm convins că justiţia va face dreptate până la capăt şi vom afla ceea ce e mai important, întreg adevărul, ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă”, a adăugat Ciolacu.

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat, recent că au luat „decizia dificilă” de a iniţia proceduri oficiale împotriva României, pentru a o determina să îşi respecte angajamentele asumate pentru comenzile de vaccinuri pentru COVID-19 plasate de Guvern, ca parte a contractului de aprovizionare a Uniunii Europene, semnat în mai 2021.

                                                                                                       Adina Bucur Silav