vineri, 14 august 2020 - 19:21

Cine i-a turnat la DNA pe cumătrul lui Liviu Dragnea și pe fostul primar al sectorului 6. Detalii din denunț

Milionar din imobiliare, reținut după ce și-a violat soția și a încercat să o omoare

Un cunoscut dezvoltator imobiliar din Capitala a fost retinut vineri, de polițiștii de la Omoruri, dupa ce in urma cu o saptamana a vrut...

Revoltați, agricultorii cer demisia guvernului, după ce a redirecționat fondurile promise celor afectați de secetă

Federația Națională PRO AGRO a emis, vineri, un comunicat de presă anunțând că fermierii, prin intermediul Federației amintite, solicită demisia echipei guvernamentale după ce...

Dan Barna: USR nu votează moțiunea, dar ar intra într-un guvern de coaliție

Liderul USR, Dan Barna, a declarat pentru G4Media.ro că USR va vota împotriva moțiunii de cenzură a PSD, dar spune că partidul său este...

Premierul, despre amânarea majorării salariilor în învățământ: „Ca în familie – scad veniturile, nu te duci la cârciumă”

Motivul pentru care Guvernul amână creşterea salariilor profesorilor este prognoza economică pesimistă, spune premierul Ludovic Orban, care a explicat că „E ca într-o familie...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au terminat, la finalul anului trecut, două dosare cu greutate în care au fost trimiși în judecată, printre alții, fostul primar al sectorului 6, Constantin Poteraș, precum și omul de afaceri Sorin Stănescu, nașul băiatului liderului PSD, Liviu Dragnea.

Sursa Zilei a aflat ce a declarat denunțătorul lui Poteraș la DNA, în decembrie 2016, Lucian Viorel Grecu, din Turnu Măgurele, județul Teleorman.

La momentul denunțului de la DNA, Lucian Grecu era asistat, conform documentelor noastre, de avocatul Alexandru Chiciu care, tot la acel moment, era avocatul Elenei Udrea, anchetată de DNA în mai multe dosare.

Ținând cont că Lucian Grecu este și verișorul Aurelianei Gîdea, fostă Poteraș, fosta soție a ex-primarului de la Sectorul 6, s-ar putea spune că fostul edil a fost „vândut” de cineva din familie.

Grecu le-a povestit procurorilor că, de când a început să lucreze pentru familia Poteraș, el era băiatul care se ocupa cu orice, de la cumpărături până la transportul cu mașina ale membrilor familiei primarului. Denunțul acestuia este unul amplu și foarte bogat în amănunte prezentate, uneori, la virgulă.

Faptul că denunțătorul era omul de încredere al familiei Poteraș rezultă și din multitudinea de detalii despre afacerile cu terenuri, bani cash și alte legături pe care Grecu le-a oferit pe tavă procurorilor DNA, detalii pe care doar cineva foarte apropiat le putea cunoaște.

Afaceri cu Dragoș Dobrescu. Cum a rămas Poteraș fără jumătate de milion de dolari

Lucian Grecu le-a povestit procurorilor DNA că din când în când, Aureliana Poteraș îl căuta și îi cerea să plece în SUA pentru diferite perioade de timp care coincideau cu momentele în care procurorii DNA făceau diferite verificări asupra averii familiei fostului primar de la Sectorul 6.

La ultima deplasare de acest gen în SUA, Grecu a recunoscut că a consumat din contul unui offshore controlat de familia Poteraș numai puțin de 500.000 de dolari bani pe care el a considerat singur că îi merită doar pentru stresul de a fi trimis în SUA și pentru că în țară, Aureliana Poteraș i-a luat mașina Maserati și i-a dat-o fiului eu, Denis Poteraș.

Dina suma totală Grecu a dat 250.000 de dolari pe o casă în Troy – Michigan, 150.000 de dolari pe două autoturisme  și a mai pierdut 100.000 de dolari la Bursă.

”Precizez faptul că eu nu aveam acordul soților Poteraș de a utiliza acei bani însă am considerat că acei bani compensează faptul că trebuie să plec din țară unde mi se luaseră o mașină de către Aurelia Poteraș”, a explicat Lucian Grecu la DNA.

În ceea ce privește afacerile primarului, denunțătorul le-a relatat procurorilor despre o întâlnire pe care a avut-o în numele edilului cu omul de afaceri Dragoș Dobrescu, întâlnire urmată ulterior de semnarea unor documente în urma cărora Grecu a preluat pe numele lui proprietatea unor terenuri fără să se achite vreun ban din prețul stabilit în acte.

Unde ținea Poteraș banii și cum s-a ajuns la nașul lui Dragnea jr

Lucian Grecu le-a mai spus procurorilor DNA că scotea, în mod repetat, de la bancă sume de ordinul a 10.000 – 20.000 de euro, bani pe care îi ducea la un birou  al Asociației sportive a luptătorilor din incinta Liceului Mircea Eliade. Acolo era un birou al lui Cristian Poteraș dar era utilizat mai frecvent de soția acestuia, Aurelia, a mai spus Lucian Grecu. Tot acesta a mai spus că, referitor la acest birou, s-a ocupat de achiziția și instalarea unui seif acolo.

”Eu am efectuat depuneri din bani pe care i-am primit de la cei doi sau apropiați de-ai lor, din bani proveniți ca urmare a tranzacțiilor imobiliare în care fusesem interpus. Nu cunosc ce proveniență aveau banii pe care-i depuneau cei doi”, le-a explicat Grecu procurorilor despre modul în care se depuneau bani în seiful amintit.   

Lucian Grecu a continuat dezvăluirile: “Ulterior acelor tranzacții, Poteraș Cristian mi-a cerut să intru în contact cu domnul doctor Stănescu, reprezentantul Institutului Pasteur. Nu mi-a dat mai multe detalii decât că trebuie să mi dea ceva și să mă pregătesc cu ținută elegantă”.

Grecu a explicat apoi că Stănescu nu a stat foarte mult la întâlnire și că a discutat cu Călin Toma, un avocat al lui Sorin Stănescu despre o tranzacție cu un teren.

Denunțătorul a mai spus că a conștientizat ulterior că acel teren fuseseră primit cadou de Poteraș de la Stănescu și că s-a speriat în momentul în care ecuație a intervenit Ministerul Apărării care a reclamat că terenul ar aparține de fapt Armatei.

Cristi Ciupercă

Portul Constanța Sud – Agigea: Poliția a sechestrat de două ori mai mult azotat de amoniu decât a explodat în Beirut

Peste 8.000 de tone de azotat de amoniu au fost confiscate de polițiști, după controale făcute de polițiști în toată țara. Cea mai mare...

Vlad Cosma, achitat într-un dosar instrumentat de procurorul Mircea Negulescu

Fostul deputat Vlad Cosma a fost achitat, vineri, în primă instanță, într-un dosar instrumentat de procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală. Tribunalul Prahova a decis, vineri,...

Curtea de Conturi, cu bugetul diminuat la rectificare, după raportul nimicitor privind cheltuirea banilor în starea de urgență

După ce Curtea de Conturi a efectuat un control în administrația publică centrală pentru verificarea cheltuirii banilor în starea de urgență, Guvernul a tăiat...

Raport oficial: România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE. TABEL

România este pe primul loc în răspândirea epidemiei de COVID-19 în Uniunea Europeană, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control...

Bani în plus pentru serviciile secrete la rectificarea bugetară

Veniturile bugetului de stat se diminuează, pe sold, cu suma de 289,4 milioane lei, conform proiectului rectificării bugetare. Cheltuielile se majorează cu suma de...