16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:30

Creștinismul și politica / VIDEO

spot_img

Partidele sunt factori de dezbinare a aceleiași nații și a aceluiași neam, dar nimeni nu își dă seama că partidele politice nu sunt puse tocmai pentru un interes neapărat al poporului, ele sunt puse tocmai ca să țină poporul împrăștiat și cu diferențe de opinie, pentru că, dacă nu i-ai învrăjbi între ei și ar gândi toți la fel nu-i poți conduce, cum este proverbul acela latin “divide et impera – dezbină și stăpânește“.

Iar Apostolul Pavel strică această doctrină, vine și spune așa: “supuneți-vă înaltelor dregătorii” (nu le dă nume, titulatură – înaltelor, adică de sus). “Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.”(Rom. 13, 1)

Astăzi, dacă ne uităm, vedem că oamenii se ucid pentru o idee. Dar Hristos este iubire, nu mă pune să jignesc pe nimeni de altă confesiune sau de altă opinie, dar eu am dreptul să mă rog, să fac ceva și să fac o minune să conving, ca celălat, văzând superioritatea credinței mele, să vină el singur și să vrea  unde este Adevărul.

Așa că, să nu ne batem în dogme și în idei! Să arătăm cum putem fi mai buni, cum putem stârpi ura, cum putem stârpi răutatea, cum putem stârpi dușmănia, cum putem adduce pacea.

Acesta a fost modul de gândire, de cultură și evoluție al omului, de la a te închina pietrei, fierului și aurului până a ajunge să te închini lui Dumnzeu în Duh și în Adevăr.

Pentru că și creștinii au avut anumite fanatisme când au dărâmat anumite temple păgâne și altele care, încet, au făcut să scadă credibilitatea Bisericii și a lui Hristos, iar aceste dispute au fost cauza.

Noi avem astăzi treizeci de culte oficiale – credințe, dar sunt învățături paralele cu Scriptura noastră. “Biserica Universală a SfințilorApostoli”, luată și de ei și folosită, dar nimeni nu a folosit-o așa cum a folosit-o Biserica Universală o mie de ani – Cuvântul și Sabia lui Dumnezeu care trebuie folosit numai în mod educativ și moral! Nu dispute, nu bătăi nu ucideri.