14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 3:12
No menu items!

Cine este Lana del Rey?

spot_img

Cine este Lana del Rey?

Elizabeth Woolridge Grant este cântăreaţă şi compozitoare americană, ce şi-a făcut debutul discografic odată cu lansarea albumului „Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant”.

Discul nu a avut succes, însă Lana a câștigat notorietate cu piesa „Video Games”. Doi ani mai târziu, a semnat contractul de management cu casa de discuri Interscope Records şi a lansat al doilea album de studio, „Born to die”.

Născută în orașul american de provincie Lake Placid, este primul copil, din trei, al cuplului format din afaceristul Rob Grant și directoarea de vânzări Pat. Provenind dintr-o familie iubitoare de muzică, Lana a cântat de la o vârstă fragedă la serbările școlii și în corul bisericii, fiind influențată de Elvis Presley, Kurt Cobain şi Britney Spears.

A urmat cursurile Universității Fordham, studiind metafizica şi a început să scrie versuri și poezii, influențată fiind de muzica lui Bob Dylan şi Leonard Cohen.

A obținut un contract de management cu casa de discuri 5 Points, cu care a lansat primul său disc EP, intitulat „Kill Kill”, apoi a început să lucreze la primul său album de studio împreună cu producătorul american David Kahne.

Lana Del Rey va relansa albumul „Born to die” într-o nouă versiune, numită „The Paradise Edition”, care include o preluare a hitului „Blue Velvet”.

R.M.