3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 6:17

Cinci români au murit într-un accident rutier în Ungaria. UPDATE

spot_img

accident-ungaria

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe a transmis câteva elemente suplimentare despre accident:

  • Atât şoferul autobuzului înmatriculat în Ungaria, cât şi cei trei pasageri aflaţi la bord, nu au suferit vătămări grave.
  • Trupurile neînsufleţite ale cetăţenilor români decedaţi au fost transportate la Institutul de medicină Legală.
  • Consulatul General al României la Gyula este pregătit, în continuare, să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

Cinci români, printre care şi un copil, au murit duminică într-un accident în Ungaria, potrivit postului Antena 3, care citează presa ungară. Victimele se aflau într-un autoturism înregistrat în Polonia, iar accidentul ar fi fost provocat de ceața deasă.

Agenția MTI afirmă că accidentul s-a produs în localitatea Gyortelek, în apropiere de Gyor. Mașina în care se aflau românii a intrat pe contrasens şi a lovit un autocar şi un microbuz înregistrat în Harghita.

Marietta Fehérvári, purtător de cuvânt al Poliţiei din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, a declarat că românii se aflau într-un autoturism înregistrat în Polonia, care, la un moment dat, din motive deocamdată necunoscute, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autocar şi cu o autoutilitară.

În urma accidentului, cei cinci români au murit pe loc, iar alte cinci persoane, patru din autocar şi una din autoutilitară, au fost rănite.

Potrivit Antena 3, persoanele care ar fi decedat ar fi tot din judeţul Harghita.

Știre în curs de actualizare.