3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:42
No menu items!

Cîmpeanu s-a sucit: Voi propune ca în localitățile cu rată de incidență mai mică de 3 la mie să se renunțe la pragul de vaccinare

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că va propune ca școlile să fie deschise fizic dacă rata de infectare în localitate este sub 3 la mie. Astfel, în aceste condiții se va renunța la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile de învățământ respective.

„În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural unde nu sunt infectați, dar nici foarte mulți vaccinați să poată deschide școlile cu prezență fizică. Voi asuma această decizie în raport cu autoritățile sanitare. Această propunere este o tranziție către normalitate, normalitatea este aceea în care toți copiii merg la școală sau la grădiniță”, a declarat Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a precizat că va face propunerea către ministerul Sănătății și CNSU, însă, cel puțin în această săptămână, școlile vor fi deschise după regulile cunoscute.

El a precizat că peste 2 milioane de elevi și preșcolari au putut face luni cursuri cu prezență fizică, după ce într-o săptămână numărul școlilor cu rată de vaccinare de peste 60% a crescut cu 1.000.

Jumătate dintre localitățile care au deloc sau extrem de puține cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus sunt nevoite însă să organizeze cursuri online pentru copiii lor, deoarece numărul cadrelor didactice vaccinate nu atinge pragul de 60%, impus de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

                                                                                                                   Adina Silav