14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 14:01

Chinezii investesc 76 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic în Giurgiu

spot_img

Chinezii investesc 76 de milioane de euro într-un parc fotovoltaic în Giurgiu

Chinezii de la Lightway Solar vor dezvolta un parc fotovoltaic cu o capacitate de 50 MW, la Prundu, în județul Giurgiu. Dezvoltarea parcului fotovoltaic de la Giurgiu confirmă intenția Lightway Solar de a-și extinde business-ul în această zonă, scriu cei de la PV Magazine.

Investiția totală se ridică la aproximativ 76 de milioane de euro, 30% din sumă urmând să fie asigurată direct de Lightway Solar. Restul finanțării va fi obținută prin credite bancare.

”Acum demarăm prima investiție în România, unde Guvernul a introdus o serie de politici în domeniul fotovoltaic. Lightway Germania va colabora cu investitorii din compania-mamă pentru a le câștiga sprijinul pentru acest proiect”, a declarat Wei Zhen, director general al Lightway Germania.

Până în 2020, România şi-a asumat că 38% din energia livrată consumatorilor finali va fi din surse regenerabile, în prezent aflându-ne la un procent puţin peste un sfert din cel asumat.

Potenţialul solar al României poate genera 1,2 TWh anual de electricitate, adică 2,5% din consumul naţional actual. Cu toate acestea, în prezent, cantitatea de energie electrică produsă din energia solară şi livrată în SEN este de sub 1%.

Cosmina Croitoru