13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:20
No menu items!

China anunță primul deces provocat de virusul gripei aviare H5N6

spot_img

H5N6 china

Un chinez în vârstă de 49 de ani a decedat după ce a contractat gripă aviară de tip H5N6, iar acest deces ar putea fi primul din lume provocat de acest nou subtip de virus gripal, au anunţat miercuri presa chineză şi experţi, relatează AFP.

Analizele au confirmat că bărbatul din Nanchong, provincia Sichuan (sud-vest), a contactat virusul H5N6, au anunțat autoritățile medicale locale, citate de agenția Xinhua.

Se pare că pacientul ar fi intrat în contact cu carcase de pasăre. La început, medicii au diagnosticat o pneumonie. Potrivit autorităților, niciunul dintre apropiaţi și persoanele cu care a intrat în contact nu prezintă simptome ale bolii.

Experții estimează că această infecție este un caz izolat și că riscul de transmitere este redus, a precizat Xinhua.

„Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, acesta este primul caz dde transmitere la om al virusului H5N6 „, a anunţat pe site-ul său ProMED-mail, o organizaţie de monitorizare înfiinţată de Societatea internaţională pentru bolile infecţioase, cu sediul în SUA.

Această tulpină a fost inițial utilizată pentru vaccinarea păsărilor de curte și a fost apoi descoperită la păsările migratorii în trecere prin Taiwan, precizează organizaţia. Potrivit Centrului taiwanez pentru controlul bolilor, virusul H5N6 a fost inițial descoperit în mediu natural în Germania, Suedia și SUA.

C.A.