15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:35
No menu items!

CFR Călători nu va mai tăia salarii și nu va mai face concedieri

spot_img

Noul acord colectiv de muncă de la CFR Călători prevede să nu se mai facă tăieri de salarii sau concedieri colective, iar angajații vor primi, lunar, 10 tichete de masă

cfr-calatori

CFR Călători şi reprezentanţii federaţiilor sindicale au semnat un nou acord colectiv de muncă, valabil până la 30 septembrie. Conform documentului, nu se vor mai face concedieri colective și salariile nu vor mai fi reduse. În plus, fiecare angajat va primi, lunar, câte 10 tichete de masă.

La 31 decembrie 2014, CFR Călători avea un număr de 13.200 de salariaţi. Proiectul de BVC pentru acest an prevede un număr de 13.100 de angajaţi, diferenţa numărului de salariaţi între anii 2014 şi 2015 fiind generată de plecări naturale din sistem, potrivit reprezentanţilor companiei.

Sindicalişti din transporturile feroviare au protestat luna trecută în faţa sediului Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi, printre altele, de condiţiile grele de muncă, salariile mici, reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători şi închiderea unor secţii de circulaţie.