7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 14:37
No menu items!

Certificatul COVID obligatoriu în staţiunile de schi din Franţa, începând de sâmbătă

spot_img

Obligativitatea prezentării unui certificat verde COVID-19 în staţiunile de schi din Franța a intrat în vigoare sâmbătă şi au fost instalate controale, conform protocolului prevăzut în caz de deteriorare a situaţiei sanitare, au anunţat operatorii din cadrul Domeniilor Schiabile din Franţa (DSF), relatează AFP.

“Începând de azi devine aplicabil”, a declarat Alexandre Maulin, preşedintele DSF, organizaţie ce reuneşte operatorii din 250 de staţiuni de schi franceze.

Protocolul de acces la instalaţiile de cablu din staţiuni prevede un skipass obligatoriu, în caz de o incidenţă care depăşeşte 200 de cazuri la 100.000 de locuitori. “Această limită a fost atinsă săptămâna trecută şi ne aflăm azi la 350”, a precizat Alexandre Maulin.

Potrivit acestuia, vor avea loc operaţiuni de verificare la principalele instalaţii de cablu şi la telecabina principală, în mod aleatoriu şi nepermanent, pentru ca cetăţenii să ştie că sunt verificaţi.

În staţiunea alpină Serre-Chevalier, unde sezonul de schi s-a deschis sâmbătă dimineaţă, controlul certificatului verde s-a făcut la momentul cumpărării biletelor şi la urcarea în telecabină, a declarat pentru AFP, David Chabanal, directorul agenţiei locale de turism.

“Clienţii sunt informaţi la urcare pentru a prezenta QR pe telefon şi nu a existat aglomeraţie. În acest weekend de deschidere lucrurile au mers fluent”, a spus el.

Staţiunile de schi din Franţa s-au redeschis după două sezoane în care au fost afectate de pandemie.

                                                                                                                Adina Silav